Thursday, June 11, 2009

Boel, Boel, Boel...

Nu har vi träffat Boel för sista gången. Hon skall nämligen ha semester! Vilken ohyfs!
Idag löste vi problemen med hur jag vill ha det under förlossningen. Jag valde en informativ med extra allt minus lök (sterila kvaddlar). Kändes som ett bra alternativ. Dvs. jag vill ha lustgas och sedan får vi se vad kroppen säger. Epidural i sista hand om det är så att jag känner att jag verkligen måååste. (Tänkte nog utöva mina teatertalanger och spela hjälte så långt det går)
Sedan frågade hon rakt fram om det var ok att vi åklte hem efter 6-8 timmar efter att Älvis tittat ut. Det kommer nämligen att vara tjockt på avdelningen under hela Juli och Augusti. 300-400 barn i varje månad tydligen så det kommer bli ont om platser och papporna kan fetglömma att de får stanna kvar medan vi mammor får dela rum med varandra. En Babyboom.
Kanske borde jag har axelvaddar och mintgröna pumps när jag föder för att fira the return of the eighties och dess babyboom?

Om jag skall hem efter 8h så känns det väldigt betryggande att det kommer ett hemvårdsteam morgonen efter. Väldigt betryggande. Tack Svedala!

Sedan mätte hon magen och kollade blodtrycket, allt var bra. Vikten var fyra kilo mer än i går men det beror nog på att det är olika vågar så jag vet inte vad jag skall tro.
Älvis ligger fortfarande med skallen neråt. Duktig Bääääbis! Fast tydligen kan han flytta sig fortfarande även om det kräver en del kraft.
Hjärtljuden var på 150 slag per minut och väldigt starka, rejält hjärta.

Nästa gång blir det Lena från föräldrautbildningensom tar hand om oss. Får väl se hur det går...

2 comments:

Evve said...

Nej Frida, inga axelvaddar och pumps, jag får bilder..

Miss F said...

Hihi! Föda i pumps liksom...
Nej jag planerar nog barfotafödsel. Eventuellt får flipflopsen följa med som toffla. Sedan hoppas jag på en nattskjorta i Storlek XL.