Tuesday, August 18, 2009

Första BVC besöket

Idag var det så dags för det första BVC besöket för lille Viktor. Vi var i tid, hade ammat och bytt blöja och var helt redo för utvärdering av den lille.
Vår BVC-sköterska hette Lena och var en trevlig person. Hon frågade massor av hälsofrågor om mig och Joel och informerade sedan om lite saker som kunde vara bra att veta. Bl.a. vad man skall äta och inte äta när man ammar enligt livsmedelsverket. Tydligen är det så att man får dricka vin. Känns fel. Inget svårt val att avstå. Även om jag får.

Sedan kläddes Viktor av och hon kollade honom och sedan var det dags för vägning och mätning. På tio dagar har han gått upp från 3900g till 4450g och på det har han växt 2 cm. En stabil start. Jag är dock inte speciellt förvånad eftersom han äter som en häst. Kul dock att alla amingstimmar ger resultat. Snart är det väl dags för baby-veck!

Ni som väntar på en smaskig förlossningsberättelse får vänta lite till. Det var jobbigare än jag trodde att skriva en sådan. Minne som en guldfisk och hormoner upp över öronen gör inte saken lättare...

1 comment:

Anna L said...

Han är en sån goding! Beundran från Caisami o Magnus var total när de fick se bilderna från besöket.
Jo, du kommer att märka att amning ger resultat tyngdmässigt :-D
Pussa och krama Viktor!
tant Anna






just det - mamma och pappa får också hälsningar