Monday, August 24, 2009

Nätterna

Vi fick en del tips innan Viktor kom om sovande. Samsovning eller inte samsovning. Vi valde då att ta det som det kom och hittills har Viktor sovit bredvid mamma. På dagarna sover han i och för sig i vagnen eller i sin säng.
De första nätterna hade vi 1,5 timmes perioder med vakenhet vilket oroade mig inför att Joel skulle börja jobba. Hur skulle jag palla det?
Det löste sig för några nätter sedan. Puh!
Lösningen: Det gäller att vara supersnabb med tutten så fort han ger ifrån sig tillstymmelse till "nuhållerjagpåattvakna-ljud". Schlopp! Så ammar han och sedan somnar han om som den ljuvliga lilla kotte han är. Men som sagt. Det gäller att vara råsnabb! Tur att han begåvats med en morsa med den egenskapen ;-) Lättväckt.

Nej, nu har jag inte mer fritid. Nu skall här ammas....igen. Jag är nog lite chockad över hur mycket han faktiskt får plats med i sin lilla kropp.

2 comments:

Sofie said...

Det låter som att det fungerar ganska så bra för er - skönt att höra!

Visst är det fascinerande hur mkt de kan käka - och hur mycket de sedan bajsar ut. För att inte tala om mängden gas som finns i de där små kropparna. :) Adrian fes i ett under nattamningarna i början. ;)

Anna L said...

*fnissar* Du ser vilka mängder av spådomar från tant Anna som infrias nu:
Samsovning - uppstår automatiskt för att päron ska få sova på natten
Snabbmat - allt går ner i oanad hastighet när bebis vill ha mat
Samtidig sovning - när bebis sover ska man sova själv
Bra dag - alla dagar man är ute ur morgonrock före kl 15